Ajax in shock op training: international direct in gevangenis na steekpartij

Ajax in shock op training: international direct in gevangenis na steekpartij
Zondag 13 december 2020 - 12:30   I   door Redactie

Van mede-matchwinnaar zaterdagavond naar de gevangenis zondagochtend: zo snel kan het gaan. Ajax schrok zich rot toen het nieuws bekend raakte dat sterkhouder Quincy Promes opgepakt werd als hoofdverdachte in een steekpartij.

Promes verscheen zondagochtend niet op training, waarna iedereen zich bij de club vragen begon te stellen. Bleek dat hun aanvaller gearresteerd was en zelfs al in de gevangenis zat. De Telegraaf weet dat Promes in verzekering is gesteld, wat betekent dat hij maximaal drie dagen in de cel moet blijven.

Daarna kan de voorlopige hechtenis nog eens worden verlengd. Promes wordt verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg, een delict waar maximaal vier jaar gevangenisstraf op staat.

Erger voorkomen

Eind juli gaf de aanvaller van Ajax en Oranje een groot familiefeest in een loods van zijn eigen bedrijf in Abcoude. Tijdens het feest kreeg hij om onduidelijke redenen hevige ruzie met een familielid. Hij zou hem toen hebben gestoken met een mes en het slachtoffer raakte flink gewond.

Omstanders kwamen meteen tussen het slachtoffer en Promes en hebben volgens getuigen erger kunnen voorkomen, weet De Telegraaf nog. De man deed een maand geleden aangifte van de steekpartij.

Bij Ajax verkeren ze nu in shock en werd voor, tijdens en na de training uiteraard over niets anders gepraat. Promes scoorde zaterdagavond overigens nog de bevrijdende 2-0 in de match tegen PEC Zwolle. Het is onduidelijk waarom de international niet eerder werd opgepakt. De politie ontkent dat rekening gehouden is met het speelschema van Ajax

Poll: Moet de politie rekening houden met het speelschema als een voetballer in opspraak komt?

TAGS  I  Ajax

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024