‘Slechte beslissing zadelt Ivan Leko en Antwerp met groot probleem op’

‘Slechte beslissing zadelt Ivan Leko en Antwerp met groot probleem op’
Zondag 13 december 2020 - 17:30   I   door Redactie

Ivan Leko was na het 0-2-verlies van Antwerp tegen Club allerminst tevreden over het optreden van zijn spelers, maar hij was niet te beroerd om ook in eigen boezem te kijken. Met name over zijn keuze voor Beiranvand als eerste keeper.

Beiranvand kreeg de voorkeur op Jean Butez, over wie Leko na de 4-2-nederlaag in Genk, oordeelde dat de Fransman nood had daan “een match mentale en fysieke rust”. Enter Alireza Beiranvand (28), die tegen Tottenham toonde dat hij wel wat in zijn mars heeft. 

Maar dat werd geen groot succes. De Iraniër lag met één van zijn slechte uittrappen aan de basis van de rode kaart van Gélin, maakte enkele onzekere tussenkomsten en zag er ook bij het eerste doelpunt van Club Brugge niet al te best uit. Dat was ook Leko niet ontgaan.

Risico

“Beiranvand aan de aftrap brengen was een risico”, verklapte hij aan Het Nieuwsblad. “Een slechte beslissing van mij. Dat zag iedereen. Het is wat het is. We hebben twee eerste keepers. Eéntje die heel goed was en dus gokten we erop dat de andere top zou zijn. Maar dat was hij niet.”

Het gevolg is wel dat Leko nu met een serieus keepersprobleem zit. Want Butez zal sowieso een mentale tik gekregen hebben en voor een keeper is vertrouwen cruciaal. Terwijl Beiranvand toonde dat hij nog niet klaar is voor het grote werk. Afwachten in hoeverre Leko na zijn slechte beslissing nu nog over twee ‘eerste keepers’ beschikt en niet over twee ‘tweede keepers’.

Poll: Wie moet Leko de eerstvolgende match in doel zetten?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024