Jan Vertonghen spreekt zich uit over transfer naar Club Brugge

Jan Vertonghen spreekt zich uit over transfer naar Club Brugge
Dinsdag 15 december 2020 - 15:00   I   door Redactie

Jan Vertonghen (33) komt sinds begin dit seizoen uit voor Benfica. Na acht seizoenen Tottenham koos Vertonghen afgelopen zomer dus voor de Portugese zon en niét voor een overstap naar een Belgische topploeg.

Zoals het er nu naar uitziet zal Vertonghen ook nooit meer in de Jupiler Pro League komen voetballen. "Zeg nooit nooit, maar dit is mijn laatste bestemming", vertelt Vertonghen in een uitgebreid gesprek met Sporza. "Over drie jaar ben ik 36, dat is een gezegende leeftijd voor een voetballer. Ik moet er echt alles aan doen om normaal op het veld te verschijnen, dat eist heel veel van je. Misschien doe ik er nog een jaartje bij, maar het is 99% zeker dat ik hier afsluit."

Had Vertonghen gewild, dan speelde hij nu nochtans aan de Belgische top. "Er zijn wel telefoontjes geweest van Nederlandse en Belgische clubs. Niets negatiefs over Belgische clubs, zeker als je kijkt naar Club Brugge en de potentie bij Anderlecht, maar ik wou echt naar het zuiden", is Vertonghen duidelijk over een transfer naar Club Brugge, dat nochtans bereid was om ver te gaan voor de Rode Duivel.

Bootje in Amsterdam

Maar toen Benfica op de proppen kwam met een voorstel, ging alles plots heel snel. Vertonghen doet het verhaal. "Ik zat op een bootje in Amsterdam toen mijn manager belde met de interesse van Benfica. Ik heb gebeld en kreeg meteen een goed gevoel. Benfica wou mij, op mijn leeftijd en na een minder seizoen, een contract van drie jaar geven. Dat vond ik zo'n blijk van vertrouwen en erkenning."

"Een contract voor drie jaar zette mij op mijn gemak en ik wou stabiliteit. Benfica is een grote club met een prachtig stadion, een rijke historie en een goeie jeugdopleiding, het Ajax van Portugal. Dit is het beste dat me kon overkomen: drie jaar contract bij een club die ambitie heeft in Europa en in een mooie stad", besluit Vertonghen.

Poll: Hoop jij dat Vertonghen in de toekomst toch nog in de Belgische competitie komt voetballen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels  I  Tottenham  I  Benfica  I  Anderlecht  I  Ajax

woensdag 22 maart 2023

dinsdag 21 maart 2023

maandag 20 maart 2023

zondag 19 maart 2023