‘Kan José Mourinho Rode Duivel verrassend naar Tottenham halen?’

‘Kan José Mourinho Rode Duivel verrassend naar Tottenham halen?’
Zaterdag 19 december 2020 - 22:30   I   door Redactie

José Mourinho maakt zijn reputatie van toptrainer opnieuw helemaal waar, nu hij met Tottenham bovenaan de Premier League meedraait. Maar omdat alles beter kan, zou hij nog wel een Rode Duivel kunnen gebruiken.

Vorig jaar rond deze tijd contacteerde de Portugees Marouane Fellaini (33) om na te gaan of die een terugkeer naar de Premier League zag zitten. Maar onze landgenoot antwoordde dat hij goed zat in China. Dat zal wel, want Fellaini heeft een jaarloon van zo’n 14,5 miljoen netto per jaar tot december 2021.

Maar er is plots een serieuze opening, waardoor een overgang nu wél zou kunnen plaatsvinden. De Chinese Super League zal vanaf het komende seizoen immers een salarisplafond invoeren waardoor het brutoloon van buitenlanders niet boven de drie miljoen euro mag liggen. Dat zou een vertrek kunnen inluiden.

Eerste prijs

Dat Mourinho dan opnieuw bij de Rode Duivel zou uitkomen, is de logica zelve. De twee werkten al 2,5 jaar samen bij Manchester United en de Portugees liet zich toen meermaals lovend uit over Fellaini en zijn unieke profiel. 

Het huidige seizoen zit er overigens op, Fellaini won zaterdag met zijn club Shandong Luneng de beker, zijn eerste prijs in China. Misschien ook zijn laatste, vooraleer hij herenigd wordt met Mourinho?

Poll: Kan Fellaini Tottenham mee kampioen maken?

TAGS  I  Tottenham  I  Shandong Luneng

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024