'Ophef rond Club-AA Gent krijgt nog staartje: stadionverbod dreigt'

'Ophef rond Club-AA Gent krijgt nog staartje: stadionverbod dreigt'
Maandag 21 december 2020 - 16:00   I   door Redactie

De 'Slag om Vlaanderen' was zijn reputatie waar afgelopen zondag. Niet alleen op, maar ook naast het veld was het rivaliteit troef. Alleen dreigt één incident zwaardere gevolgen te hebben dan voorzien.

Dat de rivaliteit tussen AA Gent en Club Brugge groot is, werd zondag nog maar eens gedemonstreerd door de harde kern van Gent. Op de autostrade hing ze niet alleen een spandoek met daarop 'Doe ze duud' (doe ze dood), maar ook een aan de hals opgehangen pop die een supporter van Club Brugge moest voorstellen.

Er zwaar over en dat vond ook de voetbalcel van de Gentse politie. Die startte een onderzoek en daar zouden wel eens even zware gevolgen aan kunnen vasthangen. In België zijn niet echt gelijkaardige gevallen bekend, maar in Nederland wel.

Snoeiharde bedreiging

Een man die in 2016 voorafgaand aan de wedstrijd Ajax-Feyenoord in het stadion een pop van toenmalig Feyenoord- en ex-Club-doelman Kenneth Vermeer ophing met een koord om zijn nek, kreeg uiteindelijk een werkstraf van zestig uur onvoorwaardelijk en twee jaar stadionverbod.

Er hing ook een spandoek met de tekst 'van godenzoon naar hoerenzoon'. De officier van justitie noemde de actie een "snoeiharde bedreiging" en een "welbewuste, georkestreerde daad". Ook in ons land zou voor de dader(s) een boete, een werkstraf en een stadionverbod tot de mogelijkheden behoren.

Poll: Moeten de daders een stadionverbod krijgen?

TAGS  I  AA Gent  I  Club Brugge  I  Ajax  I  Feyenoord

woensdag 4 oktober 2023

dinsdag 3 oktober 2023

maandag 2 oktober 2023

zondag 1 oktober 2023