'Boete en schorsing bij Anderlecht: geen match tegen Beerschot'

'Boete en schorsing bij Anderlecht: geen match tegen Beerschot'
Maandag 21 december 2020 - 21:00   I   door Redactie

Dat kon er ook nog wel bij. Na het nipte en vooral pijnlijke verlies op Charleroi kreeg Anderlecht maandag nog wat extra slecht nieuws. De tirade van T3 Frutos tegenover de ref kost hem een schorsing.

Het potje van Frutos kookte na de 1-0 helemaal over. De assistent van Kompany ging “heftig gesticulerend” verhaal halen bij de vierde official, schreef scheidsrechter Lawrence Visser in zijn rapport. Dat weet Het Laatste Nieuws. Frutos werd uitgesloten omwille van zijn kritiek op de wedstrijdleiding, maar verontschuldigde zich nadien bij de spelleiding.

Tevergeefs. “Het Bondsparket aanvaardt niet dat de neutrale zone wordt verlaten en dat de integriteit van de wedstrijdleiding in twijfel wordt getrokken”, klinkt het in de bondsactie. “Bovendien heeft hij als T3 een voorbeeldfunctie. Het Bondparket stelt bijgevolg een minnelijke schikking voor van 2 wedstrijden, waarvan 1 wedstrijd effectief en 1 wedstrijd met uitstel en een boete van 1.500 euro (waarvan 1.000 euro effectief).

Beerschot

De reden voor zijn tirade was dat Frutos en heel Anderlecht met hem voorafgaand aan de winninggoal van Charleroi een overtreding van Charleroi-spits Teodorczyk zag. Ref Visser ging niet in op het protest van Anderlecht en dus won de thuisploeg met 1-0. Omdat paars-wit de sanctie aanvaardt, mist Frutos nu de match tegen Beerschot.

Poll: Had Anderlecht in beroep moeten gaan tegen de schorsing?

TAGS  I  Anderlecht  I  Charleroi

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024