'Oorlog tussen Leko en Antwerp deint uit: Ontslag na match tegen Charleroi dreigt'

'Oorlog tussen Leko en Antwerp deint uit: Ontslag na match tegen Charleroi dreigt'
Zaterdag 26 december 2020 - 18:00   I   door Redactie

Het lijkt echt niet meer goed te komen tussen Ivan Leko en Antwerp. 'China-gate' heeft de wrijvingen tussen beide partijen alleen maar uitvergroot. En het zou wel eens heel pijnlijk kunnen eindigen.

Het monsteraanbod van een Chinese eersteklasser waar Leko geneigd is op in te gaan, zette veel kwaad bloed bij Antwerp. Maar vooral de manier waarop de Antwerp-coach daarop reageerde in de pers, stootte voorzitter Paul Gheysens tegen de borst.

Op zijn beurt haalde Gheysens in Het Nieuwsblad zwaar uit naar zijn trainer. "Hij moet zien dat de ploeg blijft draaien. Dat er zondag enthousiaste spelers op het terrein staan. En dat we winnen. Simpel." Waarna de preses nog een stap verder ging.

Iemand anders

"Hij moet opletten dat hij zijn geloofwaardigheid behoudt en vooral dat hij de ploeg er niet mee destabiliseert. De ploeg moet op een goeie manier geleid worden, want alles is daarvoor aanwezig. En is het niet door hem, dan door iemand anders.”

Daarmee zet Gheysens Leko zwaar onder druk en stuurt hij op een niet mis te verstane manier aan op een eventueel ontslag. De Kroaat kan dus maar beter zorgen dat zijn ploeg zondag wint tegen Charleroi. Of niet natuurlijk, dan is er meteen ook geen obstakel meer om naar China te vertrekken.

Poll: Zou Antwerp er verstandig aan doen Leko te ontslaan?

TAGS  I  Antwerp  I  Charleroi

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024