'Bizar: Standard verkiest deze trainer boven Frank Vercauteren'

'Bizar: Standard verkiest deze trainer boven Frank Vercauteren'
Maandag 28 december 2020 - 23:00   I   door Redactie

Standard is koortsachtig op zoek naar een nieuwe trainer. Maar dat wordt geen eenvoudige zoektocht. Frank Vercauteren zal het alleszins niet worden. Maar wie dan wel?

Er zijn al heel wat namen de revue gepasseerd bij Standard. Maar de precaire financiële situatie maakt dat de Rouches niet zomaar eender wie kunnen aannemen. En dat houdt in dat ze naast een paar grote namen zullen grijpen. Volgens La Dernière Heure is dat ook precies de reden waarom Frank Vercauteren niet de opvolger van de ontslagen Philippe Montanier zal worden.

De ex-trainer van Anderlecht had zichzelf aangeboden en er werden ook gesprekken gevoerd. Maar toen volgens de Waalse krant bleek dat enerzijds zijn familiale situatie (vrouw en kind verblijven in Rusland) een rol speelde en anderzijds zijn salariseisen te hoog zouden uitvallen, liep die piste snel dood en verkoos Standard voor een andere trainer te gaan.

Luka Elsner

Bizar genoeg blijkt dat de relatief onbekende Luka Elsner te zijn. Jong, dynamisch en met een duidelijke visie op het voetbal: precies het profiel waar ze in Luik op mikken. Al zit daar dus ook om financiële redenen een zekere logica achter.

Elsner, een 38-jarige Sloveen, was in het verleden trainer van Union en het Franse Amiens en zoekt nu naar een nieuwe uitdaging. Afwachten of het in de komende dagen tot een akkoord komt.

Poll: Was Vercauteren de ideale trainer geweest voor Standard?

TAGS  I  Standard  I  Union  I  Amiens

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024