'Anderlecht kan het niet geloven: Doku wordt recordtransfer bij Rennes'

'Anderlecht kan het niet geloven: Doku wordt recordtransfer bij Rennes'
Woensdag 06 januari 2021 - 14:00   I   door Redactie

26 miljoen euro kreeg Anderlecht van Rennes voor Jérémy Doku. Maar misschien hadden ze beter nog wat langer gewacht om hun goudhaantje te verkopen. Zijn marktwaarde is immers ontspoord.

Dat heeft toch het CIES berekend, het Internationaal Centrum voor Sportstudies dat jaarlijks een overzicht van de marktwaarde in de Europese topvijf-landen maakt. Daarbij houdt CIES onder meer rekening met de leeftijd, positie, contractduur, maar ook met bijvoorbeeld de coronacrisis, competitiesterkte, prestaties & statistieken en internationale status.

In de tophonderd zijn vier Belgen terug te vinden. Romelu Lukaku (97,6 miljoen), Kevin De Bruyne (71,9 miljoen) en Youri Tielemans (70,6 miljoen) zijn logische namen. Jérémy Doku is dat veel minder. CIES schat zijn marktwaarde op maar liefst 65,5 miljoen euro, gezien zijn jonge leeftijd en de enorme progressiemarge.

Ruime voorsprong

Zelfs als die som nog serieus zakt, wordt Doku nog altijd met ruime voorsprong de duurste uitgaande transfer ooit voor Rennes. Voorlopig staat heeft Ismaïla Sarr het transferrecord nog in handen, de flankaanvaller verkaste twee jaar geleden voor 30 miljoen euro naar Watford.

Anderlecht zal het maar moeilijk kunnen geloven. Want ook al waren de 26 miljoen euro van Rennes zeer welkom, de gedachte dat Doku op termijn zoveel meer had kunnen opbrengen, zal met de huidige financiële situatie toch hard binnenkomen. For the record: bovenaan de CIES-lijst staat Marcus Rashford van Manchester United met maar liefst 165,6 miljoen als marktwaarde.

Poll: Is Doku effectief zoveel waard?

TAGS  I  Anderlecht  I  Rennes  I  Rode Duivels

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024