Zware kritiek op Lukaku: "Probeert slimmer en belangrijker te zijn dan hij is"

Zware kritiek op Lukaku:
Zaterdag 09 januari 2021 - 16:00   I   door Redactie

Hoe veel hij ook scoort, Romelu Lukaku zal altijd tegenstanders blijven hebben. En daar zijn veel verschillende redenen voor. Ex-bondscoach René Vandereycken haalt het volgende aan.

In Het Nieuwsblad begint Vandereycken eerst met lof te zwaaien naar Lukaku. “Wat hij presteert bij Inter, is ongelofelijk. In Engeland heeft hij het toch niet echt gemaakt. Hij was er beloftevol, maar bij Man United kon hij de verwachtingen niet inlossen. Om dan naar Italië te gaan en daar zoveel te scoren, daar heb ik bewondering voor."

Maar dan begint hij met voorzichtige kritiek te spuien. "Ik vind hem - tegen veel meningen in - nog altijd geen goeie voetballer. Maar hij heeft het laatste half jaar op technisch vlak wel veel vooruitgang geboekt. Vroeger kon hij geen bal bijhouden, nu is hij een veel beter aanspeelpunt. En hij is gewoon een superafwerker, een superspits."

Armen zwaaien

De zwaarste kritiek spaart Vandereycken echter voor het laatst. En die is toch niet min. "Ik erger me wel nog aan het feit dat als een ploegmaat een voorzet geeft - of niet geeft -, hij daar altijd als een dirigent met zijn armen staat te zwaaien. Hij probeert zich slimmer en belangrijker voor te doen dan hij eigenlijk is, en de leider uit te hangen.”

Poll: Is Lukaku bij momenten te theatraal?

TAGS  I  Inter  I  Rode Duivels

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024