Deur voor Kompany gaat open bij Manchester City: "Hij kan dit rechttrekken"

Deur voor Kompany gaat open bij Manchester City:
Zaterdag 09 januari 2021 - 18:00   I   door Redactie

Vincent Kompany is hard aan zijn trainerscarrière aan het bouwen. In toch ondankbare omstandigheden, gelet op de financiële situatie van Anderlecht. En dat valt op.

In Het Laatste Nieuws nemen analisten Marc Degryse en Jan Mulder in aanloop naar de Gouden Schoen telkens verschillende stellingen onder de loep. Eén ervan is dat Kompany op een dag de trofee ‘Trainer van het Jaar’ zal winnen. “De dag dat hij met Anderlecht een prijs wint, zal Kompany ook Trainer van het Jaar zijn, zeker weten”, aldus Degryse.

Maar voor deze editie zal het nog niet zijn, vanwege geen prijs met Anderlecht. "Als Kompany tijd krijgt, maakt hij Anderlecht kampioen. Ik heb van dag één gezegd: ‘Als één iemand dit kan rechttrekken, dan is het Kompany’. Hij heeft de kennis, het charisma, kan het goed verwoorden."

Guardiola

Al is Degryse niet te beroerd om toe te geven dat Kompany niet foutloos aan zijn carrière begonnen is. "Maar inderdaad, zonder zijn beginners­fouten had het proces misschien nóg sneller kunnen gaan. En áls hij kampioen wordt met Anderlecht, zal meteen de deur opengaan bij Manchester City. Guardiola blijft er niet eeuwig, hé.” Zijn grote voorbeeld als trainer opvolgen bij zijn ex-club dan nog is wellicht ook de natte droom van Kompany, 

Poll: Gesteld dat Anderlecht volgend seizoen kampioen speelt, is Kompany dan klaar voor Manchester City?

TAGS  I  Anderlecht  I  Manchester City

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024