'Mirakel in de maak: Izquierdo dan toch op weg naar Belgische topclub'

'Mirakel in de maak: Izquierdo dan toch op weg naar Belgische topclub'
Zaterdag 09 januari 2021 - 22:00   I   door Redactie

Van een mindfuck gesproken. Eén week nadat het nieuws kwam dat zijn carrière er mogelijk op zat, zit José Izquierdo opnieuw in de kern bij Brighton. En ligt een terugkeer naar België ook in het verschiet.

Anderhalf jaar al staat José Izquierdo (28) bij Brighton aan de kant. En net toen hij na een zware knieblessure eindelijk zijn comeback leek te kunnen maken, zette een hamstringblessure de ex-Gouden Schoen opnieuw aan de kant.

Brighton-trainer Graham Potter noemde de terugval na zijn ellenlange revalidatieproces letterlijk "Een nachtmerrie". In de Engelse media werd er zelfs gewag gemaakt van een mogelijk einde van zijn carrière. Maar nu zit Izquierdo eensklaps in de selectie voor de bekermatch tegen Newport.

Opportuniteit

En dat biedt opnieuw perspectief voor de Belgische topclubs. Zowel Anderlecht, Antwerp als AA Gent hebben immers hun oog laten vallen op de gewezen flankaanvaller van Club Brugge. Zij zien in de Colombiaan de perfecte 'winterversterking'.

Brighton wil zeker meewerken, omdat 'Joske' komende zomer einde contract is en een transfer in januari de enige manier is om nog iéts te recupereren van de 18 miljoen die het aan Club Brugge betaalde.

Antwerp of AA Gent

Izquierdo was voor hij in 2017 naar Brighton verkaste één van de smaakmakers in de Jupiler Pro League. Anderlecht ziet hij zelf niet echt zitten, vanwege zijn Brugse verleden, maar voor Antwerp of AA Gent haalt hij naar verluidt zijn neus niet op.

Poll: Kan Izquierdo opnieuw zijn niveau van bij Club Brugge halen?

TAGS  I  Brighton  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  AA Gent

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024