'Club Brugge krijgt gelijk, Hans Vanaken kan het niet geloven'

'Club Brugge krijgt gelijk, Hans Vanaken kan het niet geloven'
Maandag 11 januari 2021 - 15:00   I   door Redactie

De fout van Steve De Ridder op Charles De Ketelaere blijft nazinderen, vanwege geel en geen rood. Terwijl éénzelfde fout Van Hans Vanaken hem wel rood én drie speeldagen opleverde.

Tijdens STVV-Club Brugge was het scheidsrechter Bert Put die De Ridder 'slechts' geel gaf. Ook de VAR kwam niet tussen. Onterecht, zo blijkt nu. Althans volgens Het Belang Van Limburg dat blijkbaar de uitspraak van het Referee Department al te zien kreeg.

“Zowel de scheidsrechter als de VAR gingen zondagavond in de fout”, valt in de krant te lezen. “In minuut 51, ter hoogte van de middenlijn, probeert STVV-kapitein Steve De Ridder de bal te onderscheppen. Zijn actie mislukt, waardoor hij met gestrekt been zijn studs plant op de enkel van Club-speler Charles De Ketelaere en zo de fysieke integriteit van zijn tegenstander in gevaar brengt."

Serious foul play

Vervolgens komt de conclusie: "De scheidsrechter bestrafte deze fase met een gele kaart en een directe vrije trap. Het Referee Department verwacht hier echter een rode kaart voor ‘serious foul play’. Hoewel in deze actie sprake is van een lage intensiteit, zou een VAR-interventie gerechtvaardigd zijn.”

Club Brugge krijgt dus gelijk met zijn pleidooi na de match dat De Ridder in navolging van Hans Vanaken altijd rood had moeten krijgen. Vanaken zelf werd volgens Philippe Clement al gek voor zijn televisie en zal na deze uitspraak ook maar moeilijk kunnen geloven dat De Ridder dan toch vrijuit kon gaan.

Poll: Moet De Ridder alsnog gestraft worden?

TAGS  I  Club Brugge  I  STVV

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024