Kompany ziet het niet meer zitten en gooit roer helemaal om bij Anderlecht

Kompany ziet het niet meer zitten en gooit roer helemaal om bij Anderlecht
Donderdag 14 januari 2021 - 10:30   I   door Redactie

Dat Anderlecht in financiële moeilijkheden zit is algemeen bekend. En dat maakt het des te moeilijker voor paars-wit om zich tijdens de wintermercato deftig te versterken. Maar dat is buiten Kompany gerekend.

'Anderlecht zal Majeed Ashimeru van RB Salzburg huren mét de gewenste aankoopoptie.' Dergelijk bericht mag u zolang de transfermarkt open is, nog wel verwachten in het Lotto Park. Met de nadruk op de modewoorden 'huren mét aankoopoptie'. 

Want dat is de weg die paars-wit nu definitief is ingeslagen. Vincent Kompany ziet het immers niet meer zitten om telkens met zijn hoofd tegen de muur te lopen als een mogelijke versterking in aankoopprijs nog maar eens te duur blijkt. 

Opportuniteiten

En dus heeft hij het roer omgegooid en opdracht gegeven om voor uitleenbeurten te gaan. Met aankoopoptie evenwel, omdat hij - en heel Anderlecht met hem - erop rekent dat er uiteindelijk wel een financiële omslag zal gebeuren.

Op die manier kan die aankoopoptie later gebruikt worden om spelers alsnog definitief vast te leggen. En kan de kern op korte termijn toch versterkt worden. "Dat is niet gemakkelijk, omdat je weinig financiële middelen hebt", aldus sportmanager Peter Verbeke in Het Nieuwblad. De scouting van RSCA moet dus speuren naar opportuniteiten.

Poll: Is huren een goede oplossing voor Anderlecht op dit moment.

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024