Bas Dost stelt meteen zijn eisen bij Club Brugge: "Dat heb ik echt nodig"

Bas Dost stelt meteen zijn eisen bij Club Brugge:
Donderdag 14 januari 2021 - 14:00   I   door Redactie

Wat een doelpunt allemaal niet kon doen. Amper één match gespeeld, maar nu al lijkt Bas Dost bij Club Brugge verafgood te worden. En dan kan je iets gemakkelijker je zin krijgen natuurlijk.

Wat hij ook doet, Bas Dost zal vanaf nu altijd afgerekend worden op het aantal goals die hij maakt. En dat beseft de Nederlandse spits zelf ook heel goed. "Doelpunten hoort bij mijn vak, daar leef ik voor", vertelt hij op Club TV. Maar dat komt natuurlijk niet vanzelf. "Ik ben afhankelijk van andere spelers", beseft hij.

Al heeft Dost er wel een goed oog in. "Wat leuk om zien is, dat we op training al bepaalde vormen doen waarin ik tot mijn recht kom. Dat gaat steeds beter. Ik heb ook al gezien dat er zoveel kwaliteit rond mij heen speelt. Dat is indrukwekkend."

Aanvoer

Alleen moet die kwaliteit ook blijvend goed aangewend worden. "Ik ben iemand die - eens het team doorheeft hoe ze me moeten aanspelen - in staat is om heel veel goals te maken." Maar om dat te bekomen stelt Dost wel zijn eisen. "Er is heel veel aanvoer en dat is ook iets wat ik echt nodig heb."

De ploegmaats weten meteen ook waar ze aan moeten voldoen. Want als die aanvoer er niet komt, zal Dost als mondige Nederlander de eerste zijn om dat aan te kaarten. En dan zullen ze wel moeten luisteren. In Brugge leeft immers nu al het idee 'No Dost, No Goals'.

Poll: Heeft Dost gelijk door dat zo te stellen?

TAGS  I  Club Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024