Kijkers spreken schande na Moeskroen-Genk: "Corruptie en competitievervalsing"

Kijkers spreken schande na Moeskroen-Genk:
Zaterdag 16 januari 2021 - 20:00   I   door Redactie

Net als KV Oostende-KV Kortrijk werd Moeskroen-KRC Genk afgewerkt op een besneeuwd veld. Maar bij de eerste match vooral gesproken werd over het veld, kwam bij de tweede ook de ref ter sprake.

KRC Genk verloor zaterdag in de vooravond met 2-0 van hekkensluiter Moeskroen. Na een controversiële rode kaart voor Cuesta - hij leek niet de laatste man toen hij een doorgebroken Moeskroen-speler neerhaalde - en een blessure voor nieuwkomer Preciado ging het op een onbespeelbaar veld de boot in.

Op Twitter spraken de kijkers nog meer dan tijdens KV Oostende-KV Kortrijk schande. Over het veld, maar ook over de betwistbare scheidsrechterlijke beslissingen. "Sommige matchen kán je niet winnen van Moeskroen", klonk het onder meer. En ook de woorden corruptie en competitievervalsing werden in de mond genomen.

Onder voorbehoud

Omdat KRC Genk al voor de wedstrijd leek door te hebben dat het niet goed zou komen op dit veld, tekende nog voor de match voorbehoud aan. Afwachten of de voetbalbond er iets mee doet. Al kan KRC Genk ook zelf overgaan tot een klacht en de match eventueel laten herspelen.

Net als KV Oostende beschikt Moeskroen beschikt niet over veldverwarming. Wel over een zeil, maar dat werd (te vroeg?) verwijderd, waardoor het veld alsnog onder een laag sneeuw kwam te liggen.

Poll: Heeft Moeskroen bewust op een besneeuwd laten spelen om meer kans te maken?

TAGS  I  Moeskroen  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Kortrijk

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024