Peter Vandenbempt haalt zwaar uit: "Dus dat is normaal?"

Peter Vandenbempt haalt zwaar uit:
Maandag 18 januari 2021 - 17:00   I   door Redactie

Er viel weer heel wat te beleven in de Jupiler Pro League afgelopen weekend. Sneeuwpartijen, maar ook nog maar eens een trainersontslag. En daar had analist Peter Vandenbempt wel iets over te zeggen.

Vandenbempt staat ervoor bekend een uitgesproken mening te hebben. Die had hij ook over de overstap van Beerschot-trainer Hernan Losada naar het Amerikaanse DC United. "We zitten nu aan 11 trainerswissels dit seizoen", aldus Vandenbempt bij Sporza. "Opmerkelijk daarbij is dat 3 daarvan zelf zijn opgestapt. We zitten dus misschien met een nieuwe trend."

Waarop hij toch stevig uithaalt naar de normen en waarden die tegenwoordig de Jupiler Pro League regeren. "Ik zeg het nog een keer en dan houd ik erover op: ik verbaas mij erover hoe de overgrote meerderheid in het voetbal dat normaal vindt. Dat je een lopend contract midden in het seizoen afbreekt omdat het elders interessanter is. Maar ik ben een zonderling met die mening."

Elkaar waard

Besluiten deed hij met: "Trainers denken aan zichzelf met de verklaring dat ze er zelf ook meteen uitliggen als het niet goed loopt. Clubbestuurders en trainers zijn elkaar stilaan waard op dat vlak. Maar ik stel dan wel voor dat trainers die in de toekomst ontslagen worden daar niet meer over jammeren of beklaagd moeten worden."

Poll: Vindt u het normaal dat een contract in het midden van het seizoen verbroken wordt?

TAGS  I  Beerschot  I  DC United

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024