Vertrek van Krépin Diatta officieel, Club Brugge vangt absolute jackpot

Vertrek van Krépin Diatta officieel, Club Brugge vangt absolute jackpot
Donderdag 21 januari 2021 - 20:31   I   door Redactie

Krépin Diatta verlaat Club Brugge. Woensdag, tegen KV Oostende, speelde de Senegalese vleugelaanvaller wellicht al zijn laatste match voor blauw-zwart.

Het Laatste Nieuws meldt dat Diatta per direct vertrekt bij Club Brugge. Hij versiert een toptransfer naar AS Monaco. De onderhandelingen op clubniveau zjin vergevorderd en niets staat een deal in de weg. Volgens HLN nam Diatta na afloop van Club-KVO al afscheid van zijn ploegmakkers.

Hoeveel Monaco betaalt voor Diatta, moet nog blijken. Club Brugge heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat het de jackpot wilde vangen voor zijn goudhaantje.

2 landstitels

Diatta verhuisde in januari 2018 naar Club Brugge. Hij groeide op Jan Breydel uit tot één van de beste wingers in de Jupiler Pro League en pakte twee landstitels met Club. Een eventuele derde landstitel zal hij dus niet meer meemaken. Voor Club is het hoe dan ook een groot verlies. Dit seizoen was Diatta immers topschutter met negen competitiedoelpunten.

Update 21/01 - 20:30

De transfer is rond, zo maakt Club Brugge bekend via zijn officiële kanalen. Diatta verlaat blauw-zwart en verhuist naar AS Monaco. "Krépin Diatta maakt de mooie stap naar de Franse topclub AS Monaco. We wensen hem veel succes", klinkt het bij Club.

Club Brugge vangt de absolute jackpot voor Diatta. Monaco zou ruim 20 miljoen euro betalen voor de Senegalees. Daarnaast bemachtigde blauw-zwart ook een percentage op een latere doorverkoop.

Poll: Vind jij dit een zware aderlating voor Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  AS Monaco

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024