Onverwacht nieuws over Club Brugge en Origi: 'Transfer is in de maak'

Onverwacht nieuws over Club Brugge en Origi: 'Transfer is in de maak'
Donderdag 21 januari 2021 - 15:00   I   door Redactie

Divock Origi (25) zit al een heel seizoen op een zijspoor bij Liverpool. Onze landgenoot staat dan ook op een kruispunt in zijn carrière. Origi moét nu kiezen voor een ploeg waar hij met zekerheid aan spelen zal toekomen.

In dat opzicht is het niet vreemd dat Origi in de voorbije maanden meermaals aan een overstap naar een Belgische topclub werd gelinkt. Zowel Club Brugge als Antwerp snuffelde aan het jeugproduct van KRC Genk. Tot een transfer kwam het evenwel niet.

Met Bas Dost haalde Club Brugge ondertussen een andere diepe spits, al kan ook Origi uiteraard ook als flankspeler uit de voeten. Toch lijkt Club niet te moeten rekenen op de komst van Origi.

Vervanger van Sorloth

Blauw-zwart kreeg nu onverwacht nieuws over Origi. De 25-jarige Liverpool-aanvaller zou op weg zijn naar... RB Leipzig. Een transfer lijkt zelfs al in de maak. Bij Leipzig zijn ze op zoek naar een nieuwe spits omdat ze niet tevreden zijn over gewezen AA Gent-speler Alexander Sorloth.

RB Leipzig telde afgelopen zomer veel geld neer voor Sorloth, maar in de Bundesliga trapte die nog geen deuk in een pakje boter. Omdat ook de andere aanvallers te weinig scoren, wil Leipzig nu uitpakken met de komst van Origi.

De Duitsers geloven in Origi en zouden ver willen gaan om hem los te weken bij Liverpool. Dat zorgt er meteen ook voor dat Club Brugge, of een andere Belgische ploeg, voorlopig niet hoeft te dromen van Origi's komst. Wedijveren met RB Leipzig is immers onbegonnen werk.

Poll: Zou RB Leipzig een goede club zijn voor Divock Origi?

TAGS  I  Liverpool  I  Club Brugge  I  Rode Duivels  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  RB Leipzig

maandag 25 september 2023

zondag 24 september 2023

zaterdag 23 september 2023

vrijdag 22 september 2023