Martinez doet opmerkelijke vaststelling over Kompany: “Zo pijnlijk”

Martinez doet opmerkelijke vaststelling over Kompany: “Zo pijnlijk”
Vrijdag 22 januari 2021 - 16:30   I   door Redactie

Vincent Kompany hield het begin dit seizoen voor bekeken als speler en werd fulltime hoofdtrainer van RSC Anderlecht. Bondscoach Roberto Martinez is er rotsvast van overtuigd dat Kompany het gaat maken als T1.

In een gesprek met WorldSoccer doet Martinez een opmerkelijke vaststelling over Kompany. “Vincent zijn ontwikkeling als trainer is fantastisch”, steekt de Spanjaard van wal. “Het klinkt een beetje vreemd, maar eigenlijk kende Vincent een perfecte introductie als coach. Aanvankelijk was hij nog speler ook en genoot hij nog van het voetbal.”

“Vincent beseft ondertussen dat je als trainer moet leren omgaan met nederlagen. Het is gemakkelijk als je ideeën en ervaringen goed tot uiting komen en je wedstrijden wint. Maar dan test je jezelf niet echt. Vincent is al door een moeilijke periode gegaan, maar die zal van hem een échte coach maken.”

Leerschool

“Zo pijnlijk het soms al is geweest voor hen, Anderlecht én Kompany gaan hier de vruchten van plukken. Het was tot dusver al een serieuze leerschool voor Vincent, maar deze periode gaat hem in de toekomst alleen maar ten goede komen”, besluit Martinez.

Poll: Denk jij dat Kompany een absolute toptrainer gaat worden?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Anderlecht

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024