'D'Onofrio koopt speler, Antwerp-voorzitter Gheysens weet van niets'

'D'Onofrio koopt speler, Antwerp-voorzitter Gheysens weet van niets'
Zaterdag 23 januari 2021 - 17:00   I   door Redactie

Antwerp, dat is voorzitter Paul Gheysens en sportdirecteur Luciano D'Onofrio, niet noodzakelijk in die volgorde. Het duo heeft op de Bosuil alle touwtjes in handen, ook al lijkt hun samenwerking soms vreemd.

Zo geeft Gheysens heel veel uit handen. Een tweede Marc Coucke is hij helemaal niet, integendeel. "De sportieve expertise is voor Luciano", vertelt hij in een dubbelinterview met D'Onofrio in Het Laatste Nieuws. "Na elke uitwedstrijd doe ik een telefoontje naar hem. Dan vraag ik: 'Wat denk jij ervan?' Er zijn voorzitters die zich met alles moeien, zo ben ik niet."

Wat niet wil zeggen dat Gheysens niet tot het uiterste wil gaan om de ploeg te versterken. Ook daar weer het tegendeel. "Ik moet Paul wel soms afremmen", reageert D'Onofrio. "Als ik een forse financiële inspanning moet leveren voor een speler, zou Paul mij meteen het budget ter beschikking stellen. Maar zo wil ik niet werken."

Oordeel

"Ik heb clubs nooit financiële risico's willen aanpraten. Dus zwijg ik nu over die speler", aldus nog D'Onofrio. Waarna Gheysens een opvallende bekentenis doet: "Het gebeurt vaak dat Luciano een speler koopt en dat ik er niet van weet. Maar ik zou gek zijn om zijn oordeel in twijfel te trekken. Ik zeg altijd: 'Luciano, neem je verantwoordelijkheid.' Delegeren met véél vertrouwen heet zoiets.

Poll: Is het normaal dat er soms een speler gekocht wordt zonder medeweten van de voorzitter?

TAGS  I  Antwerp

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024