Verheyen zwaar onder de indruk van Club Brugge-speler: "Echt uitzonderlijk"

Verheyen zwaar onder de indruk van Club Brugge-speler:
Zondag 24 januari 2021 - 18:30   I   door Redactie

Club Brugge slaagde er zondagnamiddag in om zijn leidersplaats nog wat te verstevigen. Na de 3-2-zege tegen KRC Genk telt Club nu al twaalf punten meer dan de Limburgers. Met dank aan een alweer gretige en sterke Noa Lang.

Lang was zondag goed voor twee assists, maar imponeerde ook met zijn loopvermogen. De aanvaller legde exact 11,83 kilometer af. Bij Club Brugge deed enkel captain Ruud Vormer beter. “Het is Lang zijn verdienste dat hij zoveel heeft gelopen", analyseerde Gert Verheyen bij Eleven Sports.

"Dat gebeurt zelden"

"Het heeft veel te maken met het feit dat hij altijd weggaat van de flank en overal vrijheid en ruimte gaat zoeken. Flankspelers die 12 kilometer lopen, dat gebeurt eigenlijk zelden", merkte Verheyen op. "Dat zijn meer cijfers voor centrale middenvelders. Die lopen in eender welk systeem het meeste. Voor centrale middenvelders is 12 of 12,5 kilometer geen uitzondering."

"Voor een flankspeler zijn zo’n cijfers wel echt uitzonderlijk. En reken daar nog eens Lang zijn sprints bij. De combinatie van veel lopen en meters aan hoge intensiteit, dat is sterk. Én dat dan nog eens gekoppeld aan zijn hele goeie techniek en overzicht. De vermoeidheid speelt hem op dat vlak weinig parten. Tot het einde van de match tegen Genk bleef hij de ballen overal neerleggen.”

Poll: Ben jij onder de indruk van wat Lang brengt bij Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024