'Hans Vanaken krijgt het zwaar te verduren bij Club Brugge'

'Hans Vanaken krijgt het zwaar te verduren bij Club Brugge'
Woensdag 27 januari 2021 - 16:00   I   door Redactie

Club Brugge speelt donderdagavond de derby tegen Cercle Brugge. Met of zonder Hans Vanaken in de basis? Dat die vraag gesteld überhaupt gesteld wordt, is al een vaststelling op zich.

Want als er nu één speler onaantastbaar was bij Club Brugge, dan wel Hans Vanaken. Vóór hij de drie speeldagen schorsing kreeg voor zijn rode kaart op Eupen, speelde de Limburger immers letterlijk alles. Maar sindsdien is er toch wel wat veranderd.

Het voornaamste is dat blauw-zwart ook uitstekend draait zónder Vanaken. Met het aanvallende viertal De Ketelaere, Dost, Lang en Diatta werd een 9 op 9 geboekt, bovendien met steeds wervelender voetbal. De aartsmoeilijke knoop wie eventueel zou moeten wijken voor Vanaken werd voor Clement doorgehakt met het vertrek van Diatta.

Balanta

Maar tegen KRC Genk vond de aanvallende middenvelder zijn draai niet en werd hij op het uur bij een 1-2-achterstand vervangen door Balanta, waarna Club erop en erover ging. Daardoor speelt Philippe Clement met de gedachte om zijn sterkhouder tegen Cercle op de bank te laten starten. Vanaken krijgt het zo zwaar te verduren.

Want zo gaat de tweevoudige Gouden Schoen van onaantastbaar naar best misbaar. Geen leuke vaststelling om te maken, zeker niet omdat een basisplaats voor hem de laatste jaren als een vanzelfsprekendheid werd genomen. Vanaf donderdag dus niet meer?

Poll: Moet Clement Vanaken in de basis zetten?

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024