Mannaert heeft al verrassende opvolger Clement op het oog: "Ik geloof in hem"

Mannaert heeft al verrassende opvolger Clement op het oog:
Zaterdag 30 januari 2021 - 15:00   I   door Redactie

Philippe Clement zal niet eeuwig coach blijven bij Club Brugge. En net zoals bij toekomstige spelers, bereidt blauw-zwart ook zijn trainersdossiers goed voor. In dat opzicht wordt het zondag een interessante match tegen Standard.

Want aan de zijlijn bij de Rouches staat iemand die voor hetzelfde geld een Brugse trainersoutfit had aangehad. "Ik heb altijd een goed contact onderhouden met Mbaye", vertelt Club-CEO Vincent Mannaert in Het Belang van Limburg over Leye. Die haalde hij als CEO bij Zulte Waregem indertijd nog als speler naar de Gaverbeek.

"In 2019 bij Moeskroen gaf hij aan dat hij sterk overwoog om in het trainersvak te stappen. We legden een afspraak vast, want ik zag in Mbaye iemand die in onze staf zou passen, om de job te leren, maar ook om een impact te hebben op een kleedkamer met verschillende persoonlijkheden en culturen. Hij heeft een groot aanpassingsvermogen. Sterk in de communicatie ook."

Standard

"Omdat er toen nog wat onduidelijkheid was over wie hoofdcoach bij ons zou worden, sleepte het wat aan", vervolgt Mannaert. "Mbaye belde me later om te zeggen dat hij bij Standard assistent van Preud'homme zou worden, iets wat ik goed begreep." Maar wat niet is, kan natuurlijk nog komen.

Want Mannaert spaart zijn lof niet. "Je kunt hem nog niet vergelijken met Philippe Clement, dat is een ander echelon. Maar ik ben er wel zeker van dat Mbaye de kleedkamer naar zijn hand kan zetten. Zoals iedereen in een nieuwe job zal hij nog fouten maken, maar hij heeft de troeven om het te maken.Ik geloof in het potentieel van hem als toekomstig toptrainer.” Als dat geen voorzet is...

Poll: Zou Mbaye Leye op termijn een goede trainer zijn voor Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard  I  Zulte Waregem

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024