'Anderlecht kan onverwachts zes miljoen euro extra vangen'

'Anderlecht kan onverwachts zes miljoen euro extra vangen'
Zaterdag 30 januari 2021 - 16:00   I   door Redactie

Creatief zijn, dat is het credo bij Anderlecht dezer dagen. Omdat de financiële situatie het nu éénmaal niet anders toelaat. Dan is elke eurocent meegenomen. En dan is zes miljoen euro een gigantische som.

Michel Vlap trekt naar Arminia Bielefeld: uitleenbeurt met aankoopoptie volgens La Dernière Heure. Mustapha Bundu trekt naar FC Kopenhagen: uitleenbeurt met aankoopoptie volgens Le Soir. Op zich niets speciaals, omdat het een tactiek is die paars-wit zowel bij inkomende en uitgaande transfers toepast. 

Wat wel speciaal is, is dat de Brusselaars middels die aankoopopties nog een groot stuk van hun investeringen kunnen terugverdienen. Vlap werd gehaald voor zeven miljoen euro, Bundu voor 2,8 miljoen euro.

Onverhoopte winst

Net als iedereen denkt ex-speler Walter Baseggio dat Anderlecht nooit zeven miljoen euro zal vangen voor Vlap. "Ik denk dat ze moeten hopen op twee à drie miljoen euro", zegt hij aan La Capitale.

Le Soir beweert dan weer dat de aankoopoptie voor Bundu zelfs een iets hogere som dan zijn aankoopprijs van 2,8 miljoen kan opleveren. Zo kan paars-wit dus zelfs nog onverhoopte winst maken. De opbrengst voor Vlap en Bundu samen zou dan ongeveer zes miljoen euro bedragen. Geld dat zéér welgekomen zou zijn.

Poll: Welke aankoopoptie zal Anderlecht zeker gelicht zien worden?

TAGS  I  Anderlecht  I  Arminia Bielefeld  I  FC Kopenhagen

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024