'Uitgeleende Dennis blokkeert transfer van Junior Edmilson naar Club Brugge'

'Uitgeleende Dennis blokkeert transfer van Junior Edmilson naar Club Brugge'
Zaterdag 06 februari 2021 - 17:00   I   door Redactie

Junior Edmilson speelt op dit moment niét bij Club Brugge, maar dat had hij voor hetzelfde geld wel gedaan. En dan was er van Noa Lang misschien geen sprake geweest.

26 is Junior Edmilson ondertussen al, maar nog altijd speelt hij bij het Qatarese Al-Duhail, waar hij in 2018 Standard voor verliet. Sindsdien gonsde het elke mercato van de geruchten dat hij naar België zou terugkeren. 

Al waren die rond Club Brugge meer dan geruchten alleen. “Dat klopt, daar speelde wel iets", geeft Edmilson toe in Het Belang van Limburg. "Ik heb met de clubleiding gesproken en met hun coach, Philippe Clement, die me graag wilde hebben. Ach, het raakte niet rond. Dennis of Diatta moest eerst vertrekken en die zijn toen gebleven."

Géén aankoopoptie

Een streep door de rekening van Edmilson én Club Brugge, omdat blauw-zwart er echt op rekende Dennis te verkopen. Maar die blokkeerde door zijn gedrag en mindere vorm zelf een transfer. Nu nog altijd in zekere zin, omdat zijn uitleenbeurt bij FC Köln geen aankoopoptie bevat.

Tot spijt van Edmilson: "Ik had graag Champions League gespeeld, maar geen probleem. Zo gaat dat. Ik verlengde mijn contract bij Al-Duhail en kreeg al snel door dat ik daarmee de juiste keuze had gemaakt. Met name omdat men hier veel beter is omgegaan met de coronacrisis." Maar of het sportief de juiste keuze is, is een andere vraag.

Poll: Had Club Brugge Edmilson vorige zomer sowieso moeten halen volgens u?

TAGS  I  Club Brugge  I  Al-Duhail  I  Standard

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024