Philippe Clement: "Die keuze wil ik niet maken, maar ik moét"

Philippe Clement:
Woensdag 10 februari 2021 - 13:00   I   door Redactie

Er is wellicht geen enkele trainer in de Jupiler Pro League die niet graag in de schoenen van Philippe Clement zou staan. Om één reden: de uitzonderlijk sterke kern waarover hij beschikt.

Al heeft zo'n sterke kern ook een serieus nadeel: zo moet hij elke wedstrijd opnieuw spelers teleurstellen door ze ofwel op de bank te zetten of ze zelfs in de tribune te laten plaatsnemen. In het geval van de Europa League liet hij - omdat er na de wintermercato maar drie nieuwkomers op de lijst mogen - Chong aan de kant ten voordele van Dirar. Dost en Denswil waren immers zekerheden.

Op de persconferentie na de wedstrijd op Waasland-Beveren ging hij daar dieper op in. "Dat is een moeilijke keuze uiteraard. En dat is ook een keuze die je niet wil maken als coach, maar je moet nu éénmaal de regels van de UEFA volgen."

Dirar

Al vond Clement het ook moeilijk omwille van een andere reden: "We hebben geen supergrote kern. Mensen zeggen dat wel, maar we zitten met heel veel jonge spelers, waarvan er dan ook nog eens een aantal moeten spelen met Club NXT. Vandaar de keuze voor de polyvalentie van Dirar, waardoor Chong afviel."

Poll: Wie zou u gekozen hebben als coach van Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Waasland-Beveren

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024