Zorgen om grasmat bij Club Brugge in aanloop naar bekermatch tegen Antwerp

Zorgen om grasmat bij Club Brugge in aanloop naar bekermatch tegen Antwerp
Woensdag 10 februari 2021 - 15:00   I   door Redactie

Dat de wedstrijden elkaar in sneltempo opvolgen is één iets voor een grasmat, maar als die ook nog eens dubbel gebruikt wordt door twee ploegen is het pas echt opletten. Dat is het geval in het Jan Breydelstadion.

Problemen met het veld waren tot voor een paar jaar schering en inslag bij Club Brugge. Vooral het feit dat het terrein elke week minstens één keer bespeeld werd door ofwel Club ofwel buur Cercle was er de oorzaak van dat de mat om de zoveel tijd moeilijk of zelfs helemaal onbespeelbaar was.

Maar door de professionalisering van het greenkeepersteam gecombineerd met serieuze investeringen werd dat steeds minder. Alleen is er in dit coronaseizoen nu dat loodzware programma. Na dinsdagavond Cercle Brugge-KV Oostende is er woensdagavond al meteen Club Brugge-Antwerp. Met daarbovenop ook nog eens het strenge winterweer is het al helemaal een rampscenario.

Combinatie

Niet onlogisch dat ze zich dan ook zorgen maken bij Club Brugge. Zal de grasmat dit helse tempo wel overleven? Voor de bekermatch tegen Antwerp haalt blauw-zwart alleszins alles uit de kast. Zo wordt er gewerkt met beschermende zeilen in combinatie met warmtelampen. Alleen is de vraag of dat voldoende zal zijn om het veld ook de volgende matchen bespeelbaar te houden.

Poll: Wie ondervindt volgens u het meeste nadeel van een slechte grasmat?

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024