Vanaken erg onder de indruk van één Club-speler: “Hij is ongelofelijk”

Vanaken erg onder de indruk van één Club-speler: “Hij is ongelofelijk”
Donderdag 11 februari 2021 - 09:00   I   door Redactie

Club Brugge plaatste zich woensdagavond voor de kwartfinales van de Beker van België. Hans Vanaken opende de score, maar hij had dat doelpunt grotendeels te danken aan een fraaie actie van Clinton Mata.

Mata speelt opnieuw hoger bij Club Brugge en wordt steeds beslissender. "Het is zaak om langs die zijkanten te komen", vertelt Hans Vanaken op de webstek van Club Brugge. "Met Bas Dost hebben we iemand die gevaarlijk is in de box en bovendien kan iedereen daarvan profiteren: Charles (De Ketelaere, nvdr.), Ruud (Vormer, nvdr.), Noa (Lang, nvdr.), ik. Iedereen kan daar in de box komen."

"We staan sterk op verschillende vlakken. Als ik gedekt word, dan zal er iemand anders vrij staan. We hebben verschillende manieren om dan de bal in de zestien te krijgen. Die bal achteruit van Clinton is er daar één van", benadrukt Vanaken.

Belangrijk in de kleedkamer

"Clinton is in alle facetten van het verdedigen ongelofelijk goed. Eén tegen één is hij niet te kloppen, hij kan vooraan acties maken en hij kan makkelijk een man voorbij. Daarnaast is Clinton ook belangrijk in de kleedkamer. Hij kan een groep meenemen met zijn enthousiasme en zorgt ervoor dat nieuwe jongens zich snel kunnen integreren", besluit Vanaken.

Poll: Vind jij Mata op zijn positie de beste speler in België?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024