Zware kritiek op Clement na bekerzege tegen Antwerp: "Ziet hij dat nu niet?!"

Zware kritiek op Clement na bekerzege tegen Antwerp:
Vrijdag 12 februari 2021 - 07:30   I   door Redactie

Het kan gek klinken, maar het is de harde realiteit. Hoe goed de resultaten ook zijn en blijven bij Club Brugge, regelmatig komt Philippe Clement onder vuur te liggen. De reden: zijn wissels. Of beter het gebrek eraan.

Geen trainer die niet klaagt over het loodzware programma in dit coronajaar. Daarom ook dat het aantal wissels is opgetrokken van drie naar vijf per wedstrijd. Maar daar maakt Philippe Clement amper gebruik van. Hij kiest meestal voor zijn sterkste elf en laat die dan ook nog eens zo lang mogelijk staan.

In de achtste finale van de beker tegen Antwerp was het weer van dat. Eerste wissel van de match: een kwartier voor tijd met Charles De Ketelaere die er af ging voor Tahith Chong. En tien minuten voor tijd Hans Vanaken voor Eder Balanta. Dat was het. 

Mata

Voor de supporters is dat al veel langer een ergernis. Zij vinden dat de Club Brugge-coach meer gebruik moet maken van zijn toch flink gestoffeerde kern. Omdat ze vrezen dat tegen play-off 1 er heel wat spelers uitgeblust zullen zijn. Op Twitter lieten ze dat tegen Antwerp duidelijk merken. En ook op Facebook was de kritiek niet bij te houden.

"Ziet hij dan nu niet?!", was maar één van de opmerkingen. Dan ging het vooral ook over Mata, van wie maar weinigen snapten dat Clement hem toch met een zwaar ingepakte knie liet starten en zelfs negentig minuten lang liet staan. Ook de niet-vervanging van Lang, die heel wat schoppen kreeg, ging er niet in bij de fans.

Poll: Moet Clement meer gaan wisselen om zijn spelers fris te houden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024