'Dít is de bestbetaalde trainer in de Jupiler Pro League'

'Dít is de bestbetaalde trainer in de Jupiler Pro League'
Vrijdag 12 februari 2021 - 11:00   I   door Redactie

Dat topspelers veel geld verdienen bij hun club, is algemeen geweten. Zeker bij de topclubs gaat het richting één miljoen euro. Maar ook de toptrainers boeren niet slecht. Eén iemand steekt er bovenuit.

In een artikel over de slechte financiële toestand van Anderlecht schreef Het Laatste Nieuws: "Ook de ontslagen van Arnesen, Vercauteren en Zetterberg hebben geld gekost. En er is natuurlijk Vincent Kompany, die met afstand de bestbetaalde trainer in de Jupiler Pro League is."

Om hoeveel het gaat is ook al duidelijk. Verschillende kranten hebben immers al langer de puzzel gemaakt. Waar hij als speler-trainer zo'n 2,7 miljoen euro netto verdiende, is het als trainer wel even anders. Op dit moment kost het paars-wit bruto 3,1 miljoen euro om Kompany netto 1 miljoen euro te laten overhouden. 

Preud'homme

Geen enkele andere trainer die ook maar in de buurt komt in de Jupiler Pro League. Ter vergelijking, vorig jaar onthulde Sport/Voetbalmagazine het prijskaartje van Michel Preud'homme: "Met een jaarloon van 1,5 miljoen euro bruto, premies niet inbegrepen, plus 70.000 euro per maand als vicevoorzitter, is Preud’homme ruim de bestbetaalde coach in de Belgische hoogste klasse."

Poll: Moet Kompany zoveel verdienen als trainer van Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024