Vincent Kompany en Philippe Clement lijnrecht tegenover elkaar

Vincent Kompany en Philippe Clement lijnrecht tegenover elkaar
Vrijdag 12 februari 2021 - 11:30   I   door Redactie

Je hoeft het als trainer niet altijd eens te zijn met elkaar. Maar soms gebeurt het niet eens op een bewuste manier. Dat was na de bekerloting ook het geval met Anderlecht en Club Brugge.

Er was maar één iets wat Philippe Clement wenste voor de loting van de kwartfinale van de beker van België. "Ik hoop vooral dat we thuis kunnen spelen", vertelde de trainer van Club Brugge na de bekerzege tegen Antwerp op VTM 2. "Met het sowieso al drukke programma kunnen we nog een verplaatsing erbij best missen." 

Na de loting was het dubbel mis voor Clement, hij kreeg met Standard en een bijhorende trip naar Luik zowat de verst mogelijke verplaatsing. Bovendien ook nog eens bij een sterke tegenstander. In die zin was een duel tegen buur Cercle Brugge de ideale loting geweest, zowel sportief als qua verplaatsing.

Gedroomde loting

Daar lijnrecht tegenover stond Vincent Kompany, die de gedroomde loting van Clement kreeg. De Anderlecht-coach verklaarde na de 0-5-zege op het veld van Union immers dat het hem maar weinig deed dat hij met Cercle Brugge een 'gemakkelijke' tegenstander kreeg.

"Ik had zelfs gehoopt op Standard of zelfs Club Brugge, omdat ik weet dat mijn ploeg altijd scherp en alert is", kon Het Laatste Nieuws noteren. Een zeer opmerkelijke uitspraak, die wellicht ook bij Clement wel eens de wenkbrauwen deed fronsen.

Poll: Zou Kompany het menen dat hij liever Standard of Club had geloot?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Standard  I  Anderlecht  I  Cercle Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024