Jelle Van Damme (37) houdt het voor bekeken als profvoetballer

Jelle Van Damme (37) houdt het voor bekeken als profvoetballer
Vrijdag 12 februari 2021 - 17:22   I   door Redactie

Jelle Van Damme houdt het op zijn 37ste voor bekeken als profvoetballer. Dat maakte de verdediger vrijdag zelf bekend via sociale media. Van Damme zat al meer dan een half jaar zonder club en vond geen nieuw avontuur dat hem kon bekoren.

“Het is officieel: ik hou het voor bekeken als profvoetballer”, schrijft Van Damme op Instagram. “Dit was een moeilijk, maar tegelijkertijd makkelijke beslissing voor mij. Mijn kinderen kwamen altijd al op de eerste plaats en ik hou altijd rekening met hen als ik een beslissing moet nemen."

"Ik had mijn kinderen beloofd om niet meer ver van huis te gaan voetballen. Aangezien er dichterbij geen interessant project om mijn pad kwam, heb ik beslist om te stoppen. En laten we eerlijk zijn: er is meer in het leven dan alleen voetbal. Ik wil alle clubs en mijn land bedanken voor de kansen die ik heb gekregen.”

Ajax, Anderlecht, Standard en Antwerp

Van Damme werd door Ajax op jonge leeftijd weggeplukt bij Beerschot, maar in Amsterdam werd hij geen onbetwiste titularis. Via Southampton en Werder Bremen, belandde de sterke verdediger in 2006 bij Anderlecht. Van Damme bleef er vier seizoenen en pakte met paars-wit twee landstitels, één Beker van België en drie Supercups.

Van Damme versierde dankzij zijn sterke prestaties bij RSCA een transfer naar Wolverhampton, maar daar bleef hij niet lang. Na een half seizoen stapte hij over naar Standard, nota bene de grote rivaal van zijn ex-club Anderlecht. Het belette Van Damme echter niet om in Luik uit te groeien tot een ware publiekslieveling. Met Standard veroverde Van Damme tussen 2010 en 2015 één Beker van België.

Einde in mineur bij Lokeren

Nadien kwam Van Damme ook nog uit voor LA Galaxy en Antwerp, alvorens transfervrij over te stappen naar zijn jeugdclub Sporting Lokeren. Waar hij een einde in mineur kende. Lokeren ging failliet en Van Damme vond geen nieuwe werkgever meer. Het leidde finaal tot zijn voetbalpensioen.

Poll: Had een Belgische eersteklasser hem nog een kans moeten geven?

TAGS  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Standard  I  Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024