Pro League sluit nieuwe en verrassende TV-deal voor Belgische competitie

Pro League sluit nieuwe en verrassende TV-deal voor Belgische competitie
Vrijdag 12 februari 2021 - 20:00   I   door Redactie

Voor aanvang van het huidige seizoen ging Eleven Sports met de mediarechten van de Jupiler Pro League aan de haal. Halverwege het seizoen is er nu sprake van een nieuwe TV-deal voor de Belgische competitie. Zo zullen de wedstrijden van onze eersteklassers ook te zien zijn bij... ESPN.

De Pro League, Eleven Sports en MediaPro bereikten een akkoord met het Amerikaanse ESPN. Het sportnetwerk gaat de wedstrijden uit de Belgische competitie vanaf dit weekend uitzenden. Club Brugge en co zullen vanaf heden dus ook te bewonderen zijn in Amerika. Straf.

"De Pro League is vanaf dit weekend te zien in Noord-, Zuid- en Midden-Amerika", meldt de Pro League via zijn officiële kanalen. "De Pro League, Eleven Sports en MediaPro sloten immers een deal met het grootste Amerikaanse sportnetwerk ESPN dat voor de komende 5 jaar de Jupiler Pro League zal uitzenden."

Strategische markt

Pierre François, CEO van de Pro League, is erg opgetogen: "Voor de Pro League is de Amerikaanse markt een belangrijke strategische markt voor verdere ontwikkeling in de komende seizoenen. Het potentieel is enorm en we zijn bijzonder trots op de vijfjarige overeenkomst met een premiumzender als ESPN voor de Amerikaanse continenten."

Poll: Vind jij dit een goede zaak voor het Belgisch voetbal?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024