'Club Brugge verliest maar liefst 3,6 miljoen euro op doorverkoop publiekslieveling'

'Club Brugge verliest maar liefst 3,6 miljoen euro op doorverkoop publiekslieveling'
Zaterdag 13 februari 2021 - 14:30   I   door Redactie

In tegenstelling tot Anderlecht doet Club Brugge het de voorbije jaren op financieel vlak uitstekend. Zeker bij uitgaande transfers wint het dikwijls de jackpot. Al is het soms de bluts met de buil nemen.

Sinds de transfer van Krépin Diatta naar AS Monaco heeft iedereen ondertussen wel door dat Club Brugge-manager Vincent Mannaert een flink stukje kan onderhandelen. De Senegalees vertrok voor zo'n 20 miljoen euro naar Frankrijk. 

En nu al weten de Bruggelingen zeker dat ze smaakmaker Noa Lang voor een flink stuk meer van de hand zullen kunnen doen. Alle waarnemers zijn het erover eens dat de publiekslieveling minstens 30 miljoen euro zal opleveren. Alleen is er wel een grote maar.

Meerwaarde

Los van het feit dat blauw-zwart nog 6 miljoen euro aan Ajax moet, een verplichte aankoopsom die opgenomen was in de huur van de Nederlander, is er ook nog een percentage op de meerwaarde van een doorverkoop.

Concreet zou Club Brugge bij een verkoop van Lang van de 30 miljoen euro die het casht, tien procent van de meerwaarde - in dit geval 24 miljoen euro - moeten afstaan aan de Amsterdammers: 2,4 miljoen euro dus.

"Maar het kan ook 15 procent zijn", weet Ajax-watcher Mike Vermeij van De Telegraaf te melden. Dat zou dan neerkomen op 3,6 miljoen euro. Een serieuze hap, al brengt Lang ook dan nog meer op dan Diatta.

Poll: Zal lang effectief 30 miljoen euro opbrengen volgens u?

TAGS  I  Club Brugge  I  Ajax  I  AS Monaco

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024