Na WB-Eupen wellicht ook KV Oostende-Genk afgelast: "Bende amateurs"

Na WB-Eupen wellicht ook KV Oostende-Genk afgelast:
Zaterdag 13 februari 2021 - 16:00   I   door Redactie

Voor Waasland-Beveren zou het zaterdagmiddag een cruciale match geworden zijn tegen Eupen. Dé gelegenheid om drie punten te pakken en zo de laatste plaats achter zich te laten.

Maar zover zal het niet komen. Tenminste toch zaterdag niet. Scheidsrechter Erik Lambrechts besloot na de opwarming immers om de wedstrijd af te gelasten. “Onmogelijk te voetballen op de strook aan de overkant”, was het commentaar. De vrieskou zorgde ervoor dat een deel van het veld nog bevroren was.

Meteen rees ook de vraag in hoeverre de match van zaterdagavond tussen KV Oostende en KRC Genk in gevaar kon komen. Want terwijl de veldverwarming op de Freethiel al twee  weken op volle toeren draaide, ligt er nog steeds een harde ijsvlakte in de schaduw van de tribune. 

Bevroren veld

En KV Oostende beschikt niet eens over veldverwarming. Daardoor moest de partij tegen KV Kortrijk van vorige maand op een besneeuwd veld doorgaan. In de wandelgangen klinkt het dan ook dat net als in Beveren ook de partij van in Oostende zou worden afgelast door een bevroren veld. Hetgeen ook logisch zou zijn.

Op Twitter snappen supporters helemaal niets van de gebeurtenissen. Dat er ondanks veldverwarming toch nog een afgelasting komt, gaat er bij hen niet in. De fans hebben het over puur amateurisme en hinten naar een forfaitnederlaag voor Waasland-Beveren.

Poll: Kan het in het profvoetbal nog dat een match wordt afgelast door een bevroren veld?

TAGS  I  Waasland-Beveren-Eupen  I  KV Oostende  I  KRC Genk

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024