Het is wéér van dat bij AA Gent, Hein Vanhaezebrouck grijpt zwaar in

Het is wéér van dat bij AA Gent, Hein Vanhaezebrouck grijpt zwaar in
Zaterdag 13 februari 2021 - 17:30   I   door Redactie

Met 3-1-bekerwinst tegen Charleroi knoopte AA Gent weer met de zege aan. Bovendien was er de langverwachte terugkeer van Odjidja. Iedereen blij zou je denken, maar dat is buiten Hein Vanhaezebrouck gerekend.

Want met de abominabele eerste helft waar AA Gent ook 0-1 achterkwam zag Vanhaezebrouck na weken van vooruitgang een terugval. “Dat was een grote ontgoocheling”, noteerde Het Laatste Nieuws uit zijn mond. “Dat vond ik niet kunnen voor een ploeg als AA Gent, dat hebben ze tijdens de rust ook wel gehoord."

HVH vond het nodig om meteen zwaar in te grijpen. "Ik heb ze voor de eerste keer ook individueel op hun plichten gewezen. Uiteraard zijn er dingen die collectief fout lopen, maar dit was echt wel individueel. Op dit niveau kan het niet dat je individueel bijna allemaal afgetroefd wordt door je tegenstander."

Waarschuwing

Vooral ook omdat het niet de éérste keer was. "Je moet er met je gedachten bij zijn én mentaal sterk zijn als je op achterstand komt. Je moet meteen kunnen reageren. Na de rust hebben we gezien dat het wél kan. Ze hebben iemand nodig die hen wijst op wat bijgestuurd moet worden."

Wat Vanhaezebrouck ook deed. "Men zegt dat dat de taak van een coach is, maar eens de wedstrijd aan de gang is, is de impact van een coach beperkt. Zij moéten zelf kunnen ingrijpen als ze zien dat er dingen misgaan. Dat is een waarschuwing naar de toekomst toe: ik hoop dat ik dat niet meer terugzie.” En anders is er nog altijd HVH om het hen te laten voelen.

Poll: Heeft Vanhaezebrouck gelijk om de spelers individueel aan te pakken?

TAGS  I  AA Gent  I  Charleroi

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024