Vincent Kompany plots in het oog van de storm: “Het is heel raar en gênant”

Vincent Kompany plots in het oog van de storm: “Het is heel raar en gênant”
Zondag 14 februari 2021 - 11:30   I   door Redactie

RSC Anderlecht klimt stilaan uit de put. Na een referentiematch op het veld van KRC Genk, volgde een klinkende bekerzege op bezoek bij Union. Coach Vincent Kompany verscheen bijgevolg extreem goedgemutst op zijn persconferenties. Maar zijn aanpak wekt wrevel op.

Na afloop van de gewonnen topper tegen Genk veroverde Kompany journalistenharten. De coach van Anderlecht maakte grapjes en ging gesprekjes aan met de aanwezige persmensen. Journalist Frank Buyse vindt het allemaal maar niets. Dat maakt hij ook duidelijk in De Zondag.

"Hij blijft het uitleggen en hij blijft verheven"

“Hoe raar is het om Kompany donderdag na Union in omzeggens één en dezelfde zin te horen zeggen: “Geen grootspraak aub…” en dan: “Ik had liever Club dan Cercle Brugge geloot”? Het onaantastbare Brugge dus… Die Kompany, hij blijft het uitleggen en hij blijft verheven”, steekt Buyse van wal in De Zondag.

“Toen hij een paar minuten voor de start van de persconferentie een gesprek aanging met de wachtende journalisten was dat meteen groot nieuws, in alle media. Hij maakt grapjes…! Met ons…! Stervelingen onder elkaar! Alle journalisten verrukt. Er bestaat hier een andere uitdrukking voor, maar die is niet netjes. Gênant bijna, die stralenkrans", besluit Buyse.

Poll: Stoor jij je aan de manier waarop Kompany zich opstelt tijdens interviews en persconferenties?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Cercle Brugge  I  Rode Duivels

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024