'Bart Verhaeghe woedend, reden zwijgplicht Club-spelers over afgelasting onthuld'

'Bart Verhaeghe woedend, reden zwijgplicht Club-spelers over afgelasting onthuld'
Maandag 15 februari 2021 - 15:00   I   door Redactie

Dat Charleroi-Club door een bevroren veld werd afgelast, viel bij Club Brugge niet in goede aarde. En toch kwam er amper commentaar uit Brugse hoek. Dat heeft zo zijn reden.

Het was te opvallend om te negeren. Een droog bericht op de website om te melden dat dat match in Charleroi werd uitgesteld door de staat van het veld. Verrassend geen Philippe Clement en ook spelers durfden zelfs off the record amper hun gal te spuwen.

In de wandelgangen valt te horen dat dat gebeurt op bevel van voorzitter Bart Verhaeghe. Die was naar verluidt zelf woedend over de gang van zaken, maar wil absoluut vermijden dat er negatieve commentaar richting de Karolo's gaat.

Voorzitter/ondervoorzitter

De reden daarvoor is eigenlijk vrij voor de hand liggend, maar wordt niet uitgesproken. Bart Verhaeghe is naast voorzitter van Club Brugge immers ook ondervoorzitter van de Belgische bond. En de voorzitter van die bond is... Mehdi Bayat, zelf ook voorzitter van Charleroi.

Verhaeghe onderhoudt al jaren een goede relatie met Bayat. Beiden sloegen de handen in elkaar in een poging de bond te moderniseren. De Club-preses beseft dat nu wild om zich heen slaan alleen maar negatieve gevolgen zou hebben voor de relatie tussen beide clubs. Daarom dat het stilzwijgen vanuit Brugge tegelijkertijd ook oorverdovend is.

Poll: Zou de relatie tussen Verhaeghe en Bayat mogen meespelen in deze zaak?

TAGS  I  Charleroi  I  Club Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024