Club Brugge legt serieuze bom onder Jupiler Pro League

Club Brugge legt serieuze bom onder Jupiler Pro League
Dinsdag 16 februari 2021 - 08:00   I   door Redactie

De Belgische competitie maakte tijdens het voorbije weekend geen al te beste beurt. Door de koude moesten verschillende wedstrijden worden uitgesteld. De kalender komt nu mogelijk nóg meer onder druk te staan.

Bij Club Brugge vreest men voor een grootschalige corona-uitbraak binnen de spelersgroep. Met Stefano Denswil en Matej Mitrovic testten reeds twee spelers positief, terwijl wellicht ook Charles De Ketelaere Covid-19 heeft.

7 of meer positieve testen?

De kans is reëel dat het daar niet bij blijft. Bij Club houden ze rekening met nog meer positieve testen. Vanaf 7 positieve gevallen in de spelerskern kan blauw-zwart zijn eerstvolgende wedstrijd in de Jupiler Pro League laten uitstellen.

Met de huidige ontwikkelingen en het eventuele uitstellen van wedstrijden legt Club wel een serieuze bom onder de Jupiler Pro League. De kalender in België puilt nu al uit. Er is nauwelijks ruimte om met matchen te gaan schuiven - al zeker omdat er ook nog play-offs aankomen.

Nachtmerrie voor kalendermanager

"Een nachtmerrie voor Nils Van Brantegem, de kalendermanager", noemt Het Laatste Nieuws het. "We panikeren niet, maar nu mag er écht niets meer gebeuren. Covid-19 is voorlopig gelukkig onder controle in het voetbal en dat moet met het oog op de kalender absoluut zo blijven", liet Van Brantegem zondag, na de afgelasting in Charleroi, nog verstaan.

Géén play-offs?

Die uitspraken van Van Brantegem voorspellen dus niet veel goeds. Bij Club Brugge zouden ze er voorstander van zijn om de play-offs te halveren of zelfs te schrappen. Al zouden andere topclubs dat dan weer niét zien zitten. Wordt vervolgd...

Poll: Vind jij dat de play-offs geschrapt moeten worden?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  voetbal

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024