Olivier Deschacht haalt zwaar uit naar Marc Coucke

Olivier Deschacht haalt zwaar uit naar Marc Coucke
Dinsdag 16 februari 2021 - 08:30   I   door Redactie

Olivier Deschacht blaast vandaag (dinsdag, nvdr.) veertig kaarsjes uit. Deschacht is tegenwoordig actief bij Zulte Waregem en doet het daar nog steeds prima. Toch blijft zijn gedwongen vertrek bij RSC Anderlecht hem hoog zitten.

In een interview met Het Nieuwsblad krijgt Marc Coucke het zwaar te verduren. "Zeggen dat ik eigenlijk drie jaar geleden al had kunnen stoppen, als Marc Coucke het wat minder bot had aangepakt bij Anderlecht. Sindsdien voetbal ik vooral op revanche", bekent Deschacht.

"Als Coucke me in 2018 één week voor de laatste competitiematch tegen RC Genk had gebeld met de boodschap: Kijk Ollie, na twintig jaar bij Anderlecht stoppen we ermee. Nodig je vrienden uit. We maken er een fantastische match van met de fans en daarna vieren we het hier in een grote zaal... Dan had ik dat aanvaard als afscheid van het voetbal", vervolgt de ervaren verdediger.

Telefoontje

"Maar neen, pas één dag voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen kreeg ik een telefoontje dat ik niet meer moest komen. Nochtans had de coach (Hein Vanhaezebrouck, nvdr.) in mijn ogen gekeken en gezegd dat ik moest blijven. Daarna heb ik héél diep gezeten. Mijn leven had er nu totaal anders uitgezien als Coucke dat toen goed had aangepakt.”

Poll: Had Deschacht een mooier afscheid moeten krijgen bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Zulte Waregem

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024