Club Brugge mogelijk met volledige B-ploeg tegen Dynamo Kiev

Club Brugge mogelijk met volledige B-ploeg tegen Dynamo Kiev
Dinsdag 16 februari 2021 - 10:00   I   door Redactie

Club Brugge speelt donderdagavond op het veld van Dynamo Kiev zijn 1/16de finale in de Europa League. De belangrijke wedstrijd dreigt echter op een sisser af te lopen voor de blauw-zwarte familie.

Er is sprake van een heuse corona-uitbraak bij Club. Stefano Denswil en Matej Mitrovic testten al positief, net als assistent-coach Carl Hoefkens. Philippe Clement en zijn technische staf bleven uit voorzorg weg van het Belfius Basecamp in Westkapelle. Zij zitten momenteel in quarantaine.

Daar blijft het echter niet bij. De zieke Charles De Ketelaere werd naar huis gestuurd, terwijl nu ook Noa Lang symptomen vertoont. Ook hij kreeg te horen dat hij thuis moest blijven. Het wordt zo wel erg veel voor Club Brugge, waar de spelers als vliegen lijken te vallen.

UEFA allesbehalve soepel

De wedstrijd tegen Dynamo Kiev zal echter toch moeten doorgaan. De reglementen en richtlijnen van de UEFA zijn immers bikkelhard. Zolang een team dertien spelers, inclusief één doelman, overhoudt, wordt het door de UEFA verplicht om toch te spelen.

Bij de UEFA rekent men ook spelers van de B-lijst mee. In het slechtste geval moet Club Brugge donderdag in Kiev dus met een volledig B-elftal aantreden. Blauw-zwart zou dan met spelers van Club NXT moeten spelen. Club stapt morgen (woensdag, nvdr.) om 9.00 uur op het vliegtuig richting Oekraïne. Afwachten wie dan kan en mag meereizen.

Poll: Vind jij dat de UEFA wedstrijden sneller zou moeten uitstellen?

TAGS  I  Dynamo Kiev  I  Club Brugge

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024