Alarmfase rood bij Club Brugge, Philippe Clement grijpt doortastend in

Alarmfase rood bij Club Brugge, Philippe Clement grijpt doortastend in
Dinsdag 16 februari 2021 - 13:00   I   door Redactie

Het is momenteel alle hens aan dek bij Club Brugge. Covid-19 sloeg keihard toe bij de trotse leider uit de Jupiler Pro League. Philippe Clement en zijn volledige staf én drie spelers testten positief op het virus. Ondanks alle miserie blijft Clement rustig.

"Ik heb zelf een lichte verkoudheid”, vertelde Clement telefonisch aan Het Nieuwsblad. “Tot maandag had ik geen symptomen. Hopelijk blijft het zo", voegt hij er nog aan toe. Noa Lang en Charles De Ketelaere zijn ziekjes, maar geen drager van het virus. "Al is het niet zeker of zij kunnen spelen”, benadrukt Cleemnt.

“De komende dagen moet blijken of zij nog bijkomende symptomen ontwikkelen. De volgende test staat pas donderdag gepland. Indien ze nog steeds wat ziekjes blijken, zullen we hen niet oplappen voor de match."

Kleine groepjes

Samen met het bestuur greep Clement snel en doortastend in bij Club Brugge. "We hebben sinds maandag meteen in kleine groepjes getraind, zonder onderling contact. Al hebben ze zondag natuurlijk wel nog samen op de bus gezeten richting Charleroi. We zijn enkel bezig met wat we nu weten. Vrezen voor wat mogelijk kan komen, heeft geen zin."

(Lees verder onder de afbeelding)

Tactisch plan via videocall

Club NXT-coach Rik De Mil en zijn assistent Tim Smolders zullen Club moeten leiden in Oekraïne. "Ik heb alle vertrouwen in hen: ze kennen ons verhaal en hoe we willen voetballen", vertelt Clement daar over. "We werken al anderhalf jaar samen met deze groep: de automatismen zijn er. In Zenit is het ons ook gelukt.”

De voorbereiding op de match was overigens al zo goed als afgerond. De scouting was al gebeurd. “Ons plan is gemaakt. Ik zal dat ook zelf voorstellen in het spelershotel. Vanop afstand, via videocall. Dat is allemaal geen probleem", besluit Clement.

Poll: Denk jij dat Club Brugge een goede uitgangspositie zal kunnen bemachtigen in Kiev?

TAGS  I  Club Brugge  I  Dynamo Kiev

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024