Clement pakt uit met verrassende vervangers voor Lang, Vanaken en Denswil

Clement pakt uit met verrassende vervangers voor Lang, Vanaken en Denswil
Woensdag 17 februari 2021 - 10:00   I   door Redactie

Hij reist dan wel niet mee af naar Kiev, maar het is nog altijd Philippe Clement die ondanks zijn coronabesmetting de baas is bij Club Brugge. En dat valt ook te zien aan de selectie.

Door het uitvallen van Vanaken, Denswil, Mitrovic en Lang moest Clement op zoek naar alternatieven om een volwaardige spelerskern naar Oekraïne uit te sturen. Gelukkig beschikt Club Brugge over een goede jeugdwerking, waar nu ook gretig gebruik van wordt gemaakt.

Naast Youssouph Badji (19) en Charles De Ketelaere (19), die natuurlijk al langer deel uitmaken van de A-kern, is er op het vliegtuig ook plaats voor Thomas Van Den Keybus (19), Maxim Decuyper (20), Ignace Van der Brempt (18) en Senne Lammens (18), die in het verleden ook al geselecteerd werden.

Club NXT

Maar daar stopt het niet. Er zijn immers ook nog Nathan Fuakala (19) en Arne Engels (17), voor wie alles nog behoorlijk nieuw is. Om het helemaal af te maken selecteerde Clement ook Ibrahima Fofana (18) en Mathis Servais (16) bij. Zij zijn er voor het allereerst bij in de A-kern.

Het grote voordeel voor al die jonge jongens is dat Clement en zijn assistenten vervangen worden door Rik De Mil en Tim Smolders, die voor hen als respectievelijk trainer en assistent-trainer van Club Nxt natuurlijk een vertrouwd gezicht is.

Poll: Is dit een voor- of een nadeel voor die jonge jongens?

TAGS  I  Club Brugge  I  Dinamo Kiev

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024