Te gek voor woorden: Mats Rits wordt in Oekraïne in 'plastieken ballon' gestopt

Te gek voor woorden: Mats Rits wordt in Oekraïne in 'plastieken ballon' gestopt
Vrijdag 19 februari 2021 - 09:00   I   door Redactie

Pech voor Mats Rits. De middenvelder van Club Brugge viel donderdag voor de match tegen Dinamo Kiev pas in laatste instantie af na een positieve coronatest op Oekraïnse bodem.

In principe had hij dan (veertien dagen)  in quarantaine gemoeten, maar hij werd medisch gerepatrieerd naar België. Qua timing kon het ook wel tellen. "Terwijl zijn maats zich niet veel later naar een knappe 1-1 voetballen, zit Rits in een klein medisch vliegtuig met als bestemming Wevelgem", schrijft Het Laatste Nieuws.

"Een toestel dat Club op eigen kosten heeft gecharterd en is uitgerust met speciale apparatuur. Zo vertoeft Rits in een 'plastieken ballon' - afgeschermd van de rest. Onder het toeziend oog van geneeskundig personeel. Ook al vertoont hij geen symptomen."

Valspositief?

Dat laatste is niet onbelangrijk, want weet Het Nieuwsblad: "Vandaag wordt Rits samen met de andere spelers van Club Brugge opnieuw getest. Specialisten sluiten niet uit dat hij valspositief testte in Kiev en volgende maandag tegen Oud-Heverlee Leuven opnieuw kan spelen."

Poll: Heeft Rits volgens u echt een coronabesmetting opgelopen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Dinamo Kiev  I  OHL

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024