'Club Brugge gegijzeld in Oekraïne, match tegen OHL komt in gevaar'

'Club Brugge gegijzeld in Oekraïne, match tegen OHL komt in gevaar'
Vrijdag 19 februari 2021 - 13:00   I   door Redactie

Wat een avontuur heeft Club Brugge beleefd voor, tijdens en na de match van de zestiende finale van de Europa League tegen Dinamo Kiev. Pesterijen en zelfs iets wat op een gijzeling leek.

Aan het resultaat (1-1) valt het alleszins niet te merken, maar Dinamo Kiev heeft er werkelijk alles aan gedaan om Club Brugge het leven zuur te maken in Oekraïne. Eén van die pesterijen was de eis om de Bruggelingen bij aankomst alsnog een bijkomende coronatest te laten ondergaan. Blauw-zwart weigerde aanvankelijk, maar dat brak hen zuur op.

"Club Brugge zit bijgevolg vast in het Hyat Regency in Kiev", schrijft Het Laatste Nieuws. "Gegijzeld zeg maar, want de voltallige delegatie mag het hotel pas verlaten als iédereen een test aflegt." Omdat er echt geen oplossing zat aan te komen, heeft Club Brugge dan toch toegegeven. Maar na de match werd met een wrange nasmaak terug richting België werd gevlogen.

OHL

Ook al omdat door die bijkomende testen Mats Rits - als vijfde speler al - positief werd bevonden. Waardoor ze bij Club nu zwaar vrezen dat er nog besmettingen aan het licht zullen komen. Want dat zou betekenen dat de match van maandag tegen OHL in gevaar komt. Bij zeven positieve gevallen mag een club vragen om een wedstrijd te laten uitstellen.

Poll: Moet Club Brugge klacht neerleggen bij de UEFA na alles wat er is gebeurd?

TAGS  I  Club Brugge  I  Dinamo Kiev  I  OHL

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024