'Deal is rond: Standard vangt 16 miljoen euro voor Zinho Vanheusden'

'Deal is rond: Standard vangt 16 miljoen euro voor Zinho Vanheusden'
Vrijdag 19 februari 2021 - 15:00   I   door Redactie

Hij mag dan nog in de lappenmand liggen, Zinho Vanheusden (21) blijft bij Standard onderdeel van een megatransfer die de Rouches voor een deel uit de financiële miserie moet helpen.

In Het Belang van Limburg bevestigt CEO Alexandre Grosjean dat er met Inter een deal is rond Zinho Vanheusden. "Er is effectief een akkoord met Inter en op het einde van het seizoen zal dat akkoord geconcretiseerd worden", aldus Grosjean. 

Standard betaalde anderhalf jaar geleden nog ruim 12 miljoen euro aan Inter, maar toen bereikten ze met de Italiaanse topclub meteen een overeenkomst over een terugkoopoptie van 16 miljoen euro. Iets wat Standard trouwens ook al opgenomen heeft in de gepubliceerde jaarrekening.

Machtswissel

Dat Inter ondertussen financiële problemen heeft, zal volgens Grosjean geen enkele invloed hebben. “Als ik het goed begrijp, is de Chinese eigenaar van zin de club te verkopen. Dat is niet mijn probleem. Er zijn overeenkomsten getekend. De akkoorden tussen de clubs zullen in werking treden, of er daar een machtswissel komt of niet."

Poll: Was het slim van de terugkoopoptie al meteen op 16 miljoen euro te bepalen?

TAGS  I  Standard  I  Inter

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024