Dit is dé oplossing om Deschacht nog langer dan zijn 40ste te laten voetballen

Dit is dé oplossing om Deschacht nog langer dan zijn 40ste te laten voetballen
Zaterdag 20 februari 2021 - 10:00   I   door Redactie

Olivier Deschacht is onlangs 40 jaar geworden. In het voetbal is dat al stokoud. En toch twijfelt hij om nóg langer door te gaan. De oplossing om hem mentaal fit te houden komt uit onverwachte hoek.

Gewezen Club Brugge-speler Gert Verheyen ging tijdens zijn carrière regelmatig in de clinch met Deschacht, maar nu hij gestopt is toont hij best veel respect voor de 'aartsrivaal' uit Anderlecht. En kan hij zich perfect inleven in het dilemma van Deschacht. Zeker omdat die nu bij Zulte Waregem op een hoog niveau blijft presteren.

“Ik zei het al: zodra je beslist om te stoppen, zoals hij deed in december na een mindere match, valt er een last van je af en gaat het plots beter", aldus Verheyen in Het Nieuwsblad. "Dat bewijst dat de mentale belasting vroeger komt dan de fysieke. Tenzij je ergens een chronisch probleem hebt."

Interimcontracten

En Deschachts situatie brengt ook herinneringen naar boven. "Het is heel herkenbaar. Ik had destijds bij Club bijgetekend. Plots keek ik tegen anderhalf jaar contract aan. Dat leek te lang. Waarna ik besloot die contractverlenging te vernietigen en stopte. Om hem aan boord te houden, zijn kortetermijnafspraken het best."

"Zodat hij ook in september of oktober kan beslissen dat het welletjes is geweest. Zeker een voorbereiding is al fysiek zwaar, en dan denk je: Hier gaan we weer. Als de seizoenstart dan tegenvalt, kan dat al de druppel zijn." Waarna de journalist het voorstel van interimcontracten laat vallen. “Als je maar te allen tijde kan stoppen, ja. Maar zijn niveau rechtvaardigt nog een langere carrière, ja."

Poll: Zouden interimcontracten effectief een oplossing kunnen zijn voor Deschacht?

TAGS  I  Zulte Waregem  I  Anderlecht  I  Club Brugge

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024