'Wesley Hoedt kan plots verrassende terugkeer in Jupiler Pro League maken'

'Wesley Hoedt kan plots verrassende terugkeer in Jupiler Pro League maken'
Zondag 21 februari 2021 - 10:00   I   door Redactie

Wesley Hoedt (26) keert volgend seizoen mogelijk terug naar de Jupiler Pro League. De Nederlandse verdediger zijn avontuur bij Lazio verloopt niet bepaald naar wens en dat opent perspectieven voor de Belgische topclubs.

Hoedt ontpopte zich vorig seizoen tot één van de beste verdedigers in de Jupiler Pro League. Het leverde hem uiteindelijk een terugkeer op naar Lazio, waar hij eerder al actief was tussen 2015 en 2017. In tegenstelling tot zijn eerste passage in Rome, is Hoedt er nu echter geen onbetwiste titularis.

Lazio huurt Hoedt tot het einde van het seizoen van Southampton en beschikt over een aankoopoptie. Het ziet er echter niet naar uit dat de Italianen de optie gaan lichten. Hoedt overtuigt niet in de Serie A en zal in de zomer dan ook opnieuw in de etalage worden gezet door Southampton.

Belgische top houdt van Hoedt

Een terugkeer naar België zou verrassend zijn, maar is tegelijkertijd erg realistisch. Verschillende Belgische topclubs zijn volledig weg van Hoedt en dat kan de speler wel waarderen. Antwerp, Anderlecht en Club Brugge probeerden de Nederlander afgelopen zomer aan te trekken. Na dit seizoen krijgen ze een nieuwe kans.

Deze keer is de kans groot dat Hoedt - die een half jaar geleden hoger mikte dan de Jupiler Pro League - wél oren heeft naar een interessant voorstel van een Belgische club. De negatieve ervaring bij Lazio heeft Hoedt laten inzien dat het gras niet altijd groener is in een topcompetitie.

Poll: Bij welke Belgische club zou jij Wesley Hoedt graag zien spelen?

TAGS  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  Club Brugge  I  Lazio

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024