Duidelijke boodschap na verlies tegen Kortrijk: "Dat is het failliet van Anderlecht"

Duidelijke boodschap na verlies tegen Kortrijk:
Maandag 22 februari 2021 - 07:00   I   door Redactie

Na het ontluisterende 0-2-thuisverlies tegen KV Kortrijk zondagmiddag komt Vincent Kompany steeds zwaarder onder vuur te liggen. Maar niet iedereen wil hem zomaar opgeven.

Zo pleit Het Laatste Nieuws om de trainer van Anderlecht nog aan boord te houden. Chef Voetbal Stephan Keygnaert wijst er immers op dat Kompany niet verantwoordelijk is voor de samenstelling van de kern. "Dit Anderlecht is een erfenis van het verleden. De extreme jeugddoorstroming is het enige doekje tegen het bloeden dat de club rest."

"Het is dan ook - excuseer ons de term - intellectueel incorrect om het stadium waarin Anderlecht zich bevindt in de schoenen te schuiven van Vincent Kompany. Vincent Kompany maakt fouten. Of course. Hij neemt foute beslissingen. Maakt foute keuzes. Wil die fouten corrigeren en maakt zo wéér fouten."

Toekomstbeeld

"Maar het is toch allemaal volstrekt logisch?", stelt Keygnaert. "Zoals de ploeg niet klaar is, en zoals de club - na ál haar omzwervingen van de voorbije jaren van organigram naar organigram - niet klaar is, is ook de trainer niet klaar." Maar in een ontslag ziet hij geen oplossing, integendeel. 

"Dat zou", denkt Keygnaert. "Evenwel het failliet van Anderlecht betekenen. Kompany opofferen betekent niet enkel een lovenswaardige visie die matcht met het DNA en met de geschiedenis van de club opofferen, maar ook een welafgelijnde manier van werken, een toekomstbeeld, een ideaal, een fantasie, en een uithangbord opofferen."

"Anderlecht heeft véél meer te verliezen door op te houden met te geloven in het project van Vincent Kompany dan door een 0-2 tegen KV Kortrijk."

Poll: Moet Anderlecht Kompany ontslaan?

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Kortrijk

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024